Povratak na prethodnu stranicu
Vrste
ručnih
miksera
Vrste ručnih miksera
Ručni mikseri su odličan izbor za razne zadatke u Vašoj kuhinji...
<
Izbor nastavka
koji je
najbolji?
Izbor nastavka - koji je najbolji?
Prilikom odabira miksera birajte one sa promenjivim nastavcima...
<
Brzina je
ključna
Brzina je ključna
Birajte modele koji imaju definisane najmanje tri brzine...
<
Koje posude
su najbolji
izbor?
Koje posude su najbolji izbor?
Štapni mikseri su često bolji za plitko mešanje...
<

Ručni i štapni mikseri
uputstva za potrošače

Ručni mikseri su odličan izbor za razne zadatke u Vašoj kuhinji, kao što je mućenje šlaga ili jaja. Za ove poslove nije Vam potreban mikser sa posudom ili multipraktik. Bez obzira da li ste profesionalac ili domaćica, ovo uputstvo se bavi mogućnostima ručnih i štapnih miksera, o kojima vredi razmisliti.

Vrste ručnih miksera

Tradicionalni ručni mikser (sa dve metlice)

• Najbolji izbor za mešanje testa, pasiranje krompira ili drobljenje leda
• Promenjivi nastavci dozvoljavaju da koristite nastavke za gnječenje, mešanje ili tučenje

Štapni mikser

• Koristan za meku hranu, ili za mešanje i kuvanje istovremeno - ne morate da skidate jelo koje pripremate sa šporeta
• Može da se upotrebi praktično u bilo kojoj vrsti posude
• Nedostatak snage za neke teže zadatke

Metlice su praktične

• Žičane metlice su dobre za mešanje filova i belanaca
• Ravne metlice su adekvatne za mešanje raznih testa
• Nastavak za gnječenje pomaže u gnječenju testa

Izbor nastavka - koji je najbolji?

Nastavci od nerđajućeg čelika su sigurno otporniji od plastičnih i obično daju bolje rezultate prilikom mešanja težih sastojaka.

• Prilikom odabira miksera birajte one sa promenjivim nastavcima, zbog lakšeg pranja i čišćenja

Težina je bitna

Razmislite koliko je težak mikser i da li ćete moći da ga držite u ruci duži vremenski period. Moguće je takođe da previše lagani ručni mikseri neće moći da izdrže dugu i čestu upotrebu.

Brzina je ključna

Birajte modele koji imaju definisane najmanje tri brzine:

• Sporo - brzina treba da je dovoljno spora za start mešanja, da ne bi došlo do izletanja hrane iz posude
• Brzo - brzina koja treba da omogući stvaranje laganih i kremastih mešavina
• Određeni modeli imaju do 9 brzina, koji su perfektan izbor za sve moguće situacije

Kako se mere perfomanse miksera?

Snaga u vatima (W) je dobra mera koliko struje mikser ima, ali ako motor nema dovoljnu brzinu, neće biti u stanju dobro da obavi mešanje. Bolje je da obratite pažnju na broj obrtaja u minuti (RPM), osim samo na snagu u vatima.

Koje posude su najbolji izbor?

Ručni mikseri su svestrani i mogu se koristiti skoro u svim posudama bez obzira na veličinu.

• Koristite dublje i okrugle posude
• Štapni mikseri su često bolji za plitko mešanje ili mešanje direktno u šerpi prilikom kuvanja
• Neki modeli ručnih miksera imaju dodatak za posudu, koji omogućava da na lak način zakačite mikser za stranicu posude
• Drugi ručni mikseri dolaze sa svojim posudama koje mogu da skidaju

Sprečite nered sa sporim startom

Neki modeli imaju mogućnost "sporog starta", koji polako ubrzava, tako da možete početi mešanje bez straha da će sastojci završiti po celoj kuhinji.

eurotehna, 15.12.2014.

Developed by Davor Novakovic